Trajno odstranjevanje dlačic

Epilacija je postopek odstranjevanja dlačic, ki je v zadnjem času na prvem mestu po številu opravljenih storitev v lepotni industriji.  Je neboleč, v celoti varen in, kar je daleč najlepše, postopek, ki prinaša trajne rezultate. Ne gre le za lepoto, večkrat je posledica uspešnega postopka trajne odstranitve dlačic tudi povišana samozavest, zdravje in seveda higiena. Nadležno britje, voskanje in ponavljajoče se depiliranje bo postalo stvar preteklosti, saj se pogosto dlačice po teh metodah odstranjevanja vraščajo in puščajo razdraženo kožo.

Spoznajte se z IPL+RF (eLite) laserjem in se poslovite od nadležnih dlačic – za vedno!

IPL + RF je tehnologija, ki združuje IPL energijo, radiofrekvenčno energijo in hlajenje ročnika. Vse skupaj deluje istočasno, kar pripomore k boljšim rezultatom tudi na svetlejših, tankih in mehkih dlakah. Sam postopek je varen saj je svetloba laserja 100% sterilna in možnosti za okužbo ni.

Tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov, trajno uničimo celotno strukturo posamezne dlake. Celice melanina ter lasni mešički absorbirajo specifično valovno dolžino, kar privede do gretja lasnega mešička ter ga selektivno uniči. Pri tem pa se tkivo v neposredni bližini ne poškoduje.

Svetle dlačice se sicer z običajnimi IPL laser napravami ne dajo odstraniti, tako kot ne rdeče ali sive. Pri teh dlačicah smo uspešni le z IPL+RF laser napravo, saj radiofrekvenca  prodre še globlje v kožo in s svojim segrevanjem pomaga IPL-ju, da se korenina dlake hitreje povsem uniči. Da pa ne čutimo prevelike toplote se cel nastavek vodno hladi.

Vse tehnologije delujejo sočasno zato so rezultati boljši kot pri IPL laserjih, saj uspešno lahko odstranimo tudi sive, rdeče in svetle dlačice, na zelo varen način brez bolečin vendar je s takšno napravo potrebnih nekaj tretmajev več. Dlačice pričnejo izpadati približno teden dni po tretmaju in odpadajo do nekje treh tednov. Nato pričnejo rasti nove dlačice, ki so že mehkejše, svetlejše, tanjše in predvsem redkejše. Tretmaji se izvajajo v obdobju od 4-6 tednov, dokler se dlačice permanentno ne uničijo.

Pomembno:

Nekje 10 dni pred tretmajem se ne izpostavljajte soncu in UV žarkom. Ne uporabljajte samoporjavitvenih izdelkov. Ne odstranjujte dlak z voskom ali s pinceto. Ne barvajte in ne belite dlak. Ne uporabljajte fotosenzitivnih zdravil. Po obravnavi se vsaj 15 dni izogibajte sonca in UV žarkov. Uporabljajte kreme, ki vas bodo zaščitile pred UV-A, UV-B in UV-C žarki.

Tretmaji se ne izvajajo v primeru:

  • sprememb na koži
  • nosečnosti
  • diabetesa
  • hemofilije
  • epilepsije
  • jemanja fotosenzitivnih zdravil
  • srčnega vzpodbujevalnika
  • kožnih bolezni (herpes, psoriaza, ekcemi)

Želite podrobnejše informacije?

Za vsa dodatna vprašanja pokličite ali pišite na: